Strip Turnhout


Recensie

Green Manor (Vehlmann & Bodart)

De prachtige hardcover uitgave van ‘Green Manor’, een verzameling van 16 “luchtige misdaadkroniekjes”, is een integrale van drie albums die eerder in de collectie Vrolijke Vlucht van Dupuis verschenen. Het boek (mét leeslint!) verzamelt 16 goed opgebouwde detectiveverhalen die steeds een aantal dingen gemeenschappelijk hebben: ze beginnen met een gesprek tussen enkele gentlemen in de Green Manor’s Club in het negentiende-eeuwse Londen en er moet telkens een misdaad opgelost dan wel voorkomen worden. Scenarist Fabien Vehlmann (tegenwoordig vooral bekend van Alleen, getekend door Bruno Gazzotti) weet het steeds boeiend te houden en geeft elk verhaal een onverwachte twist mee. Tekenaar Denis Bodart zorgt dan weer voor ongewoon sfeervol, gedetailleerd tekenwerk. Dit is een absolute aanrader die best met mate gesmaakt wordt. Het hele boek na elkaar uitlezen is misschien niet de beste strategie: dan durven de doordachte opbouw en de prachtig weergegeven personages van de verschillende verhalen al eens in elkaar overlopen. Ideaal is één verhaal per dag, ’s avonds na de maaltijd, in een comfortabele zetel bij het haardvuur, met een goed glas brandy erbij. Op doktersvoorschrift.(AG)


Vehlmann & Bodart
‘Green Manor’ (integraal),
Blloan/Ballon Media, 180 blz., €29,95.
*****

24 October 2012, 09:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina