Strip Turnhout


Recensie

Game over 2: No problemo (Midam, Adam, Augustin)

‘Game over’ is een spin off van de populaire Kid Paddle-reeks, die zich integraal toespitst op computerspelletjes. Om commerciële redenen kreeg deze nevenreeks ook nagenoeg dezelfde vormgeving, waardoor het eerste deel in Franse versie al meteen een keer of 60.000 over de toonbank ging. Een mens zou voor minder doorgaan op de ingeslagen weg.

Het hoofdpersonage van deze tekstloze strip belandt in elke gag in een game, strijdt zich te pletter, maar gaat – zoals het uiteindelijk in elk computergame afloopt – al vechtend ten onder. Waarna dan de tekst ‘Game over’ in beeld verschijnt. Niet van het niveau van de tekstloze strips van Lewis Tronheim of Jim Woodring, maar desalniettemin erg onderhoudend en soms verrassend inventief. (MG)


Midam, Adam, Augustin,
‘Game over 2: No problemo’, Dupuis/Balloon Books, 48 blz., ????? €.
***

11 October 2012, 13:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina