Strip Turnhout


Recensie

Jessica 24: de bewakers (Renaud –Dufaux)

In de epiloog ‘Een vrouw vertrekt…’ neemt Jean Dufaux afscheid van Jessica Blandy, wiens leven hij met Jean Renaud in 24 albums gestalte gaf. Dat slotwoord is tekenend voor de reeks: fans laten zich gewillig meeslepen met de complimentaire bewoordingen en pinken misschien zelfs een traantje weg, alle anderen gaan over hun nek van deze pompeuze gewichtigdoenerij. Eén keer raden tot welke categorie we onszelf rekenen.

In ‘De bewakers’ sluit het auteursduo de opengevallen verhaallijnen van de vorige albums af. De heldin (“altijd blond, de huid zongebruind”) krijgt af te rekenen met de roodharige huurmoordenares Edie Cox (die ze uiteraard ten langen leste een keertje binnendoet), het ondode hellekind Miss Lizzie, de duivel zelve en een trits ongeloofwaardige plotlijnen. Verplicht voer voor de Blandy-aanhang, te mijden voor de rest. (HO)


Renaud –Dufaux,
‘Jessica 24: de bewakers’, Dupuis, 60 blz, 5,25 €.
*

11 October 2012, 14:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina