Strip Turnhout


Recensie

Jessica 24: de bewakers (Renaud –Dufaux)

In de epiloog ‘Een vrouw vertrekt…’ neemt Jean Dufaux afscheid van Jessica Blandy, wiens leven hij met Jean Renaud in 24 albums gestalte gaf. Dat slotwoord is tekenend voor de reeks: fans laten zich gewillig meeslepen met de complimentaire bewoordingen en pinken misschien zelfs een traantje weg, alle anderen gaan over hun nek van deze pompeuze gewichtigdoenerij. Eén keer raden tot welke categorie we onszelf rekenen.

In ‘De bewakers’ sluit het auteursduo de opengevallen verhaallijnen van de vorige albums af. De heldin (“altijd blond, de huid zongebruind”) krijgt af te rekenen met de roodharige huurmoordenares Edie Cox (die ze uiteraard ten langen leste een keertje binnendoet), het ondode hellekind Miss Lizzie, de duivel zelve en een trits ongeloofwaardige plotlijnen. Verplicht voer voor de Blandy-aanhang, te mijden voor de rest. (HO)


Renaud –Dufaux,
‘Jessica 24: de bewakers’, Dupuis, 60 blz, 5,25 €.
*

11 October 2012, 14:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina