Strip Turnhout


Recensie

Geheimen: De splinter – deel 2 (Duvivier & Giroud)

Frank Giroud heeft zich ontpopt tot dé scenarist van vlotte en spannende verhalen met een historische inslag. Zo is hij niet alleen de auteur van de prestigieuze reeks ‘De 10 geboden’, maar is hij ook hofleverancier voor de Impressie(s)reeks van uitgeverij Dupuis met reeksen als ‘Quintett’ en deze ‘Geheimen’. Omdat binnen die reeksen met verschillende tekenaars gewerkt wordt, ligt de verschijningsfrequentie vrij hoog en blijf je als lezer niet lang op je honger zitten.

De collectie ‘Geheimen’ bestaat uit verschillende cycli en telkens ligt de nadruk op taboes en duistere familiegeheimen. De spannende queeste van de hoofdpersonages naar hun roots leidt ertoe dat er in ‘De Splinter’ heel wat lijken uit de kast vallen.

Giroud neemt de tijd om zijn verhalen te vertellen en laat zich omringen met degelijke tekenaars. Spijtig genoeg duiken er net iets teveel toevallige passanten op, wat de geloofwaardigheid niet altijd ten goede komt. (MS)


Marianne Duvivier , Frank Giroud
‘Geheimen: De splinter – deel 2’, Dupuis (Impressies), 56 blz., € 7,50
***

11 October 2012, 12:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina