Strip Turnhout


Recensie

Het boek der onsterfelijken 3: De dromenbinder (Juret & Ploy)

Een scenariste die een verhaal schrijft rond de verschillende ontstaansmythes van de negen oudste beschavingen, moet wel heel zeker van haar stuk zijn. Nu is Anne Ploy als gediplomeerd filosofe en antropologe natuurlijk heel goed geplaatst om deze verhaallijn op een creatieve manier verder uit te werken, maar ze lijkt te vergeten dat niet iedereen over deze wel zeer gespecialiseerde achtergrondkennis beschikt. Bovendien ligt het tempo waartegen nieuwe personages in de reeks geïntroduceerd worden, onwaarschijnlijk hoog. Na drie albums word je bijgevolg geconfronteerd met een verhaal dat zo bombastisch wordt dat je er – zelfs na verschillende lezingen – geen touw meer aan vast kunt knopen.

Waarschijnlijk zagen de uitgevers de bui al hangen en drukten ze daarom een extra verklarende woordenlijst af aan het begin van deze strip. Jammer, zeker omdat autodidact Juret best wel knappe personages heeft gecreëerd en zo laat zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. (MS)

Fred Juret & Anne Ploy,
‘Het boek der onsterfelijken 3: De dromenbinder’, Dupuis (Impressie(s)), 48p., € 7,5.
*

11 October 2012, 15:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina