Strip Turnhout


Recensie

Het boek der onsterfelijken 3: De dromenbinder (Juret & Ploy)

Een scenariste die een verhaal schrijft rond de verschillende ontstaansmythes van de negen oudste beschavingen, moet wel heel zeker van haar stuk zijn. Nu is Anne Ploy als gediplomeerd filosofe en antropologe natuurlijk heel goed geplaatst om deze verhaallijn op een creatieve manier verder uit te werken, maar ze lijkt te vergeten dat niet iedereen over deze wel zeer gespecialiseerde achtergrondkennis beschikt. Bovendien ligt het tempo waartegen nieuwe personages in de reeks geïntroduceerd worden, onwaarschijnlijk hoog. Na drie albums word je bijgevolg geconfronteerd met een verhaal dat zo bombastisch wordt dat je er – zelfs na verschillende lezingen – geen touw meer aan vast kunt knopen.

Waarschijnlijk zagen de uitgevers de bui al hangen en drukten ze daarom een extra verklarende woordenlijst af aan het begin van deze strip. Jammer, zeker omdat autodidact Juret best wel knappe personages heeft gecreëerd en zo laat zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. (MS)

Fred Juret & Anne Ploy,
‘Het boek der onsterfelijken 3: De dromenbinder’, Dupuis (Impressie(s)), 48p., € 7,5.
*

11 October 2012, 15:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina