Strip Turnhout


Recensie

Jerome K. Jerome Bloks 19: Verkeerd verbonden (Dodier)

Noem het voor mijn part een feel good comic, naar analogie met de filmindustrie. Feit is dat je als lezer vrolijk wordt van de avonturen van Jerome K. Jerome Bloks, zoals die worden getekend en geschreven door Dodier. In dit negentiende album van de reeks wordt de sympathieke schlemiel/privé-detective door een ongelukkig toeval verward met een huurmoordenaar, en zoals te verwachten valt, zijn de gevolgen van die persoonsverwisseling amper te overzien. Al staat de precieze afloop pas te lezen in het twintigste deel van de reeks.

Jerome K. Jerome Bloks is op geen enkele manier een spectaculaire strip, maar is desalniettemin een reeks die een gloedvolle warmte uitstraalt. De avonturen van het hoofdpersonage zijn slechts een voorwendsel om hem zijn eigenste zelf te laten zijn. Charmant, behoorlijk chaotisch en innemend. (ZS)


Dodier,
‘Jerome K. Jerome Bloks 19: Verkeerd verbonden’, Dupuis, Balloon Books, 48 blz., ????€
***

11 October 2012, 14:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina