Strip Turnhout


Recensie

Largo Winch 15: De drie ogen van de bewakers van de Tao (Francq, Van Hamme)

Terwijl zijn andere topreeksen ‘Thorgal’ en ‘XIII’ al heel wat albums aan een serieuze bloedarmoede lijden, weet Van Hamme met deze vijftiende ‘Largo Winch’ gelukkig nog wel een sterk scenario af te leveren. Het verhaal speelt zich  af in Azië en refereert vaak aan de delen zeven en acht van de reeks die zich in dezelfde regio situeerden. Winch wordt verplicht om een oude schuld in te lossen en komt daardoor in een wel heel lastig parket terecht.

Hoewel het verhaal weinig onverwachte wendingen kent en je soms wel eens de indruk krijgt dat Van Hammes toverformule stilaan uitgewerkt raakt, word je – onder meer door de vele flashbacks – toch weer 48 bladzijden meegesleept. Naar goede gewoonte is ook dit verhaal  netjes gespreid over twee albums en zul je dus de zestiende ‘Largo Winch’ moeten lezen om de ontknoping te weten te komen. (MS)


Philippe Francq, Jean Van Hamme
‘Largo Winch 15: De drie ogen van de bewakers van de Tao’, Dupuis-Spotlight, 48 p.,  €5,25
***

11 October 2012, 16:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina