Strip Turnhout


Recensie

Geheimen: De slang onder het ijs – deel 3 (Jovanovic & Giroud)

Frank Giroud heeft zich de laatste jaren ontpopt tot dé scenarist van vlotte en spannende verhalen met een historische inslag. Zo is hij niet alleen de auteur van de prestigieuze reeks ‘De 10 geboden’, maar is hij ook hofleverancier voor de Impressie(s)reeks van uitgeverij Dupuis met reeksen als ‘Quintett’ en deze ‘Geheimen’. Omdat binnen die reeksen met verschillende tekenaars gewerkt wordt, ligt de verschijningsfrequentie vrij hoog en blijf je als lezer niet lang op je honger zitten.

De collectie ‘Geheimen’ bestaat uit verschillende cycli en telkens ligt de nadruk op taboes en duistere familiegeheimen. De spannende queeste van de hoofdpersonages naar hun roots leidt ertoe dat er in ‘De slang onder het ijs’ heel wat lijken uit de kast vallen.

Giroud neemt de tijd om zijn verhalen te vertellen en laat zich omringen met degelijke tekenaars. Spijtig genoeg duiken er net iets teveel toevallige passanten op, wat de geloofwaardigheid niet altijd ten goede komt. (MS)


Milan Jovanovic , Frank Giroud
‘Geheimen: De slang onder het ijs – deel 3’, Dupuis (Impressies), 56 blz., € 7,50
***

11 October 2012, 12:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina