Strip Turnhout


Recensie

De duivels van Alexia 4: Het Salem-syndroom (Ers en Dugomier)

Met dit vierde deel kwam er een einde aan de eerste cyclus rond de vinnige exorciste  annex heks Alexia en we zijn benieuwd welke richting de auteurs (die ook al samenwerkten aan de humoristische reeks ‘Muriël en Schroefje’) van deze goed gedocumenteerde reeks verder uit willen gaan. Nadat je gewend bent aan de soms wat bruuske scenario-overgangen, lezen de albums wel als een boemeltreintje, al is dit laatste deel bij momenten echt wel ‘over the top’. Het hoofdpersonage wordt in dit deel nog meer geconfronteerd met haar duistere heksenverleden en gaat wanhopig op zoek naar de juiste oplossing. Bij dit vierde deel zit een extra dossier over de verschillende bronnen die het auteursduo geraadpleegd heeft en dat is geen overbodige luxe. Alexia is een heldin die een groot publiek zou kunnen aanspreken. Alleen zal scenarist Dugomier zijn occulte en esoterische invalshoeken wat beter moeten doseren. (MS)


Benoît Ers en Dugomier
‘De duivels van Alexia 4: Het Salem-syndroom’, Dupuis, 48p + 16p. dossier, €5,25
***

16 October 2012, 13:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina