Strip Turnhout


Recensie

Jeremiah 27: Elsie en de straat… (Hermann)

De wat onderkoelde Jeremiah en zijn sidekick Kurdy, die liever zijn vuisten laat spreken, vormen ondertussen al decennia een onafscheidelijke tandem. In dit verhaal proberen ze het meisje Milova – dat ze in het vorige album uit een soort van Bijbelvaste Amish-gemeenschap meegenomen hebben – voor te bereiden op een leven in de harde realiteit. Ze worden daarin bijgestaan door een zekere Elsa, een streetpunk die ook Kurdy niet onberoerd laat.

Het verhaal leest vlot, maar hoort zeker niet bij de sterkere uit de serie. Qua tekenwerk stelt Hermann (‘Schemerwoude’, ‘Comanche’, ‘Vlad de Spietser’) ons –zoals gewoonlijk – zeker niet teleur. De auteur gebruikt zijn personages steeds meer om zijn ongezouten kritiek op deze wereld ongeremd te kunnen spuien. Ook deze 27ste ‘Jeremiah’ staat weer bol van de nodige maatschappijkritiek: Hermann rekent hier af met corrupte politici, plaatselijke maffiabonzen, verzuurde vrouwen… In zijn universum is (gelukkig maar) niemand veilig. (MS)


Hermann (Huppen),
‘Jeremiah 27: Elsie en de straat…’, Dupuis (Spotlight), 48 blz., € 5,25 SC (€ 9,80 HC)
***

11 October 2012, 11:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina