Strip Turnhout


Recensie

Stoppeltje 1 : De gulzige zeemeermin (Bailly & Fraipont)

Met de collecties ‘Ukje’ en ‘Plukje’ richt uitgeverij Dupuis zich meer dan ooit op de beginnende lezer. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, lijkt het devies. De eerste oogst van deze nieuwe collecties is bijzonder veelbelovend. Met name ‘Stoppeltje’, een nieuwe tekstloze reeks van Pierre Bailly en Céline Fraipont, heeft ons recht in het hart getroffen. Prachtig vormgegeven, in een stijl die enigszins aan de Luikse tekenaar (en vriend van Bailly) José Parrondo doet denken, worden de jonge lezers meegezogen naar een fantasierijke onderwaterwereld. Het hoofdpersonage Stoppeltje sluit vriendschap met een echte kapitein, beleeft de vreemdste avonturen, en is toch nog netjes voor het avondeten thuis. Heerlijk boek. (TH)


Pierre Bailly & Céline Fraipont,
‘Stoppeltje 1 : De gulzige zeemeermin’, Dupuis, collectie ‘Ukje’, 32 blz., € ????.
****

12 October 2012, 16:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina