Strip Turnhout


Recensie

Geheimen: Samsara 1 (Faure, Giroud)

Giroud voegde met dit eerste deel van het tweeluik Samsara nog een cyclus aan zijn ‘Geheimen’-project toe. Deze keer situeert het familiegeheim zich in het grauwe Manchester en het exotische India. De geëngageerde lerares en suffragette Elisabeth Griffith komt na de dood van haar vader in het bezit van een reisverhaal. Dit vormt dan de aanzet tot een onvoorspelbaar avonturenverhaal waarin een schattenjacht centraal staat.

Tekenaar Faure maakte al indruk met de drie delen van ‘De schilderleraar’ en penseelt hier heel wat knappe personages en landschappen bij elkaar. Door rechtstreeks op de originele tekeningen te schilderen, komen de jungletaferelen volledig tot hun recht en ook het 19de-eeuwse Manchester wordt heel treffend in beeld gebracht. (MS)


Michel Faure, Frank Giroud
‘Geheimen: Samsara 1’, Dupuis (Impressies), 80p., €14
***

16 October 2012, 12:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina