Strip Turnhout


Recensie

Geheimen: Samsara 1 (Faure, Giroud)

Giroud voegde met dit eerste deel van het tweeluik Samsara nog een cyclus aan zijn ‘Geheimen’-project toe. Deze keer situeert het familiegeheim zich in het grauwe Manchester en het exotische India. De geëngageerde lerares en suffragette Elisabeth Griffith komt na de dood van haar vader in het bezit van een reisverhaal. Dit vormt dan de aanzet tot een onvoorspelbaar avonturenverhaal waarin een schattenjacht centraal staat.

Tekenaar Faure maakte al indruk met de drie delen van ‘De schilderleraar’ en penseelt hier heel wat knappe personages en landschappen bij elkaar. Door rechtstreeks op de originele tekeningen te schilderen, komen de jungletaferelen volledig tot hun recht en ook het 19de-eeuwse Manchester wordt heel treffend in beeld gebracht. (MS)


Michel Faure, Frank Giroud
‘Geheimen: Samsara 1’, Dupuis (Impressies), 80p., €14
***

16 October 2012, 12:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina