Strip Turnhout


Recensie

Zoo 3 (Frank & Bonifay)

Bijna twintig jaar heeft het geduurd, maar uiteindelijk is ze dan toch voltooid: de striptrilogie ‘Zoo’ van Frank en Bonifay. Een strip over de Eerste Wereldoorlog die zich voor de verandering niet in de loopgraven afspeelt, maar in een dierentuin. Is die oorlog in de eerste twee delen nog enkel op de achtergrond aanwezig, in dit afsluitende derde deel zorgt de wereldbrand ervoor dat ook in de pastorale Normandische dierentuin niets blijft zoals het was. Het levert een beklijvende, nagenoeg tekstloze finale op.

‘Zoo’ is een schitterend in beeld gebrachte strip die vooral op het vlak van vormgeving bijzonder hoge toppen scheert. De poëtische tekeningen van Frank zijn prachtig, de weergaloze inkleuring (met veel pastelkleuren) is dat nog veel meer. Een reeks die amper drie albums telt, en er ondertussen wel in slaagt een genre op zichzelf te worden. Wereldklasse. (MG)


Frank & Bonifay
‘Zoo 3’, Dupuis (Collectie Vrije Vlucht), 80 blz., € 15.
*****

16 October 2012, 15:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina