Strip Turnhout


Recensie

Zoo 3 (Frank & Bonifay)

Bijna twintig jaar heeft het geduurd, maar uiteindelijk is ze dan toch voltooid: de striptrilogie ‘Zoo’ van Frank en Bonifay. Een strip over de Eerste Wereldoorlog die zich voor de verandering niet in de loopgraven afspeelt, maar in een dierentuin. Is die oorlog in de eerste twee delen nog enkel op de achtergrond aanwezig, in dit afsluitende derde deel zorgt de wereldbrand ervoor dat ook in de pastorale Normandische dierentuin niets blijft zoals het was. Het levert een beklijvende, nagenoeg tekstloze finale op.

‘Zoo’ is een schitterend in beeld gebrachte strip die vooral op het vlak van vormgeving bijzonder hoge toppen scheert. De poëtische tekeningen van Frank zijn prachtig, de weergaloze inkleuring (met veel pastelkleuren) is dat nog veel meer. Een reeks die amper drie albums telt, en er ondertussen wel in slaagt een genre op zichzelf te worden. Wereldklasse. (MG)


Frank & Bonifay
‘Zoo 3’, Dupuis (Collectie Vrije Vlucht), 80 blz., € 15.
*****

16 October 2012, 15:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina