Strip Turnhout


Recensie

Damocles 1: Het leger van Sherwood (Callède & Henriet)

De collectie ‘Spotlight’ van Dupuis staat al jaren garant voor goed onderbouwde avonturenstrips en sterke karaktertekeningen. Personages als Chinaman, De Kraai en Jeremiah zijn geen James Bond-achtige superhelden, maar protagonisten van vlees en (veel) bloed. Deze ‘Damocles’  past perfect in het plaatje en behoort misschien wel tot de betere van de serie. Scenarist Callède kennen we nog van het sinistere ‘Halloween’ en fabriceert hier een degelijk verhaal rond een bodyguard-agentschap dat zich gespecialiseerd heeft in de bescherming van de rijken der aarde. Vanaf de eerste bladzijden laat hij de actie van de pagina’s spatten, zodat je de verschillende personages vooral via hun daden leert kennen. De verschillende stille-waters-diepe-gronden-figuren bieden bovendien voldoende perspectief voor een heel aantal sequels. Henriet liet in het zesde deel van ‘Pandora’s box’ al zien wat hij in zijn mars had en bevestigt met dit album zijn talent. Zijn commerciële tekenstijl doet wat denken aan Philippe Francq, wiens ‘Largo Winch’ niet toevallig onderdak vindt bij diezelfde Spotlightserie. (MS)


Callède & Henriet
‘Damocles 1: Het leger van Sherwood’, Dupuis (Collectie Spotlight), 48 blz., € 5,75.
***

11 October 2012, 15:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina