Strip Turnhout


Recensie

Damocles 1: Het leger van Sherwood (Callède & Henriet)

De collectie ‘Spotlight’ van Dupuis staat al jaren garant voor goed onderbouwde avonturenstrips en sterke karaktertekeningen. Personages als Chinaman, De Kraai en Jeremiah zijn geen James Bond-achtige superhelden, maar protagonisten van vlees en (veel) bloed. Deze ‘Damocles’  past perfect in het plaatje en behoort misschien wel tot de betere van de serie. Scenarist Callède kennen we nog van het sinistere ‘Halloween’ en fabriceert hier een degelijk verhaal rond een bodyguard-agentschap dat zich gespecialiseerd heeft in de bescherming van de rijken der aarde. Vanaf de eerste bladzijden laat hij de actie van de pagina’s spatten, zodat je de verschillende personages vooral via hun daden leert kennen. De verschillende stille-waters-diepe-gronden-figuren bieden bovendien voldoende perspectief voor een heel aantal sequels. Henriet liet in het zesde deel van ‘Pandora’s box’ al zien wat hij in zijn mars had en bevestigt met dit album zijn talent. Zijn commerciële tekenstijl doet wat denken aan Philippe Francq, wiens ‘Largo Winch’ niet toevallig onderdak vindt bij diezelfde Spotlightserie. (MS)


Callède & Henriet
‘Damocles 1: Het leger van Sherwood’, Dupuis (Collectie Spotlight), 48 blz., € 5,75.
***

11 October 2012, 15:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina