Strip Turnhout


Recensie

Sarah 1: De kinderen van Salamanca (Bec & Raffaele)

Soms komen striprecensenten nog wel eens buiten, denken ze zelfs een sociaal leven te hebben en spreken ze misschien ook nog over andere zaken dan strips: films bijvoorbeeld. Zo zat ik onlangs met een vriend op een terrasje en bespraken we enkele horrorflicks die we onlangs gezien hadden. Ik probeerde hem te overtroeven (that’s what friends are for) door hem het verhaal op te dissen van een jonge vrouw die nog steeds achtervolgd wordt door de gruweldaden uit haar jeugd en die evil dead-gewijs op een eenzame locatie een mysterie probeert op te lossen. “Lijkt me wel spannend,” zei hij, “maar hoe heet die prent?”

Thuisgekomen bleek dan dat het over ‘Sarah’ ging, de meer dan geslaagde samenwerking tussen scenarist Bec (‘Heiligdom’, ‘Bunker’) en tekenaar Raffaele. Die laatste zorgt voor een nerveuze mise-en-scène die perfect aansluit bij de hemeltergende spanning van dit donkere verhaal. Nu maar hopen dat het verhaal snel verfilmd wordt, anders zal het volgende rondje op mijn kosten zijn, vrees ik. (MS)


Christophe Bec & Stefano Raffaele
‘Sarah 1: De kinderen van Salamanca’, Dupuis (Spotlight), 64p., €5,75.
****

16 October 2012, 15:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina