Strip Turnhout


Recensie

Sarah 1: De kinderen van Salamanca (Bec & Raffaele)

Soms komen striprecensenten nog wel eens buiten, denken ze zelfs een sociaal leven te hebben en spreken ze misschien ook nog over andere zaken dan strips: films bijvoorbeeld. Zo zat ik onlangs met een vriend op een terrasje en bespraken we enkele horrorflicks die we onlangs gezien hadden. Ik probeerde hem te overtroeven (that’s what friends are for) door hem het verhaal op te dissen van een jonge vrouw die nog steeds achtervolgd wordt door de gruweldaden uit haar jeugd en die evil dead-gewijs op een eenzame locatie een mysterie probeert op te lossen. “Lijkt me wel spannend,” zei hij, “maar hoe heet die prent?”

Thuisgekomen bleek dan dat het over ‘Sarah’ ging, de meer dan geslaagde samenwerking tussen scenarist Bec (‘Heiligdom’, ‘Bunker’) en tekenaar Raffaele. Die laatste zorgt voor een nerveuze mise-en-scène die perfect aansluit bij de hemeltergende spanning van dit donkere verhaal. Nu maar hopen dat het verhaal snel verfilmd wordt, anders zal het volgende rondje op mijn kosten zijn, vrees ik. (MS)


Christophe Bec & Stefano Raffaele
‘Sarah 1: De kinderen van Salamanca’, Dupuis (Spotlight), 64p., €5,75.
****

16 October 2012, 15:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina