Strip Turnhout


Recensie

Rode taiga 1 (Perriot & Malherbe)

Wat er in communistisch Rusland allemaal gebeurd is bij het begin van de twintigste eeuw zal waarschijnlijk nog heel wat vertelstof opleveren. Stilaan mag dan eindelijk die ongecensureerde bladzijde omgeslagen worden. In deze strip echter geen Romanovs, oktoberrevoluties of goelags als invalshoek maar wel een in ongenade gevallen arts die op de vlucht is voor  zijn voormalige medestanders. Zijn uitputtende tocht door het onherbergzame Siberië wordt sfeervol in beeld gebracht door Perriot die wel heel goed naar pakweg een Joann Sfar gekeken heeft en een vergelijkbare krasserige stijl hanteert.

Bij dergelijke verhalen word de actie nogal eens extra in de verf gezet ten nadele van de karakters, maar scenarist Malherbe besteedt gelukkig wel heel wat aandacht aan de psyche van de personages, zodat je als lezer echt wel meevoelt met hun eenzaamheid en hun twijfels. Jammer genoeg haalt een overvloed aan personages en moeilijke namen de rek wel eens uit het verhaal, omdat je regelmatig verplicht wordt om een passage te herlezen. Niettemin zijn we ontzettend benieuwd naar het afsluitende tweede deel. (MS)


Vincent Perriot & Arnaud Malherbe
‘Rode taïga 1’, Dupuis (Vrije Vlucht), 80 blz., €15.
***

16 October 2012, 16:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina