Strip Turnhout


Recensie

Jason Brice 1: Wat geschreven staat (Jovanovic & Alcante)

http://clzimages.com/comic/large/0c/0c_199535_0_JasonBrice1Watgeschrevenstaat.jpgJason Brice is een ietwat cynische detective die gespecialiseerd is in het oplossen van mysterieuze zaken en de mistoestanden bij spiritistische séances aan de kaak stelt. Wanneer hij geconfronteerd wordt met een manuscript dat de toekomst héél gedetailleerd weet te voorspellen, staat hij voor dé zaak van zijn carrière, zeker als blijkt dat hij zelf ook betrokken partij is.

Door van het hoofdpersonage een verslaafde opiumschuiver te maken, verwijst Alcante (dé man achter ‘Pandora’s box’) zeer nadrukkelijk naar zijn grote voorbeeld Alan Moore, die in ‘From Hell’ net hetzelfde deed. De lijn tussen hommage en schaamteloze kopie is zo wel heel dun. Tekenaar Jovanovic tekende voor Dupuis ook nog ‘De slang onder het ijs’ en weet hier perfect het Londen uit ‘the roaring twenties’ neer te zetten. Hoewel het hier om een afgerond verhaal gaat, zouden er toch nog minstens twee albums volgen. Als Alcante de wolfijzers en schietgeweren van het genre weet te ontlopen, hebben we hier zeker met een reeks met potentie te maken. (MS)


Milan Jovanovic & Alcante
‘Jason Brice 1: Wat geschreven staat’ , Dupuis (Collectie Spotlight), 56 blz., €5.75.
***

17 October 2012, 09:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina