Strip Turnhout


Recensie

Knookje en Ilda (Bannister & Mykko)

We hebben u al eerder gezegd hoe opgetogen wij zijn over de collectie Ukje van uitgeverij Dupuis: strips die zich resoluut tot de jongste lezers richten, en op een erg inventieve manier de fantasie van uw dreumes prikkelen. ‘Knookje en Ilda’ is een tekstloze strip, dus geschikt voor uw spruiten van zodra ze min of meer uit de luiers zijn gegroeid.

‘Knookje en Ilda’ is een piratenstrip, inclusief verborgen schat. In dit eerste deeltje vinden Knookje (een skelet zoals dat op elke zichzelf respecterende piratenvlag staat) en Ilda (een meisje met een zwaard) mekaar. De slechteriken moeten het ontgelden, de schat wordt gered. (ZS)


Bannister & Mykko
‘Knookje en Ilda’, Dupuis (Collectie Ukje), 32 blz., €9,50.
***

17 October 2012, 09:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina