Strip Turnhout


Recensie

Stoppeltje 4: Oma Snoep (Bailly & Fraipont)

We hebben u al eerder gezegd hoe opgetogen wij zijn over de collectie Ukje van uitgeverij Dupuis: strips die zich resoluut tot de jongste lezers richten, en op een erg inventieve manier de fantasie van uw dreumes prikkelen. ‘Stoppeltje’ is een tekstloze strip, dus geschikt voor uw spruiten van zodra ze min of meer uit de luiers zijn gegroeid.

In het vierde deel alweer vertrekt Stoppeltje ’s ochtends gewoon naar school. Nog een kus van mama, en hij is weer helemaal klaar voor de vreemde avonturen die hij onderweg beleeft. Dit keer heeft de levensgevaarlijke Oma Snoep het op Stoppeltje gemunt. Gelukkig eindigt hij uiteindelijk weer in de armen van zijn moeder, die hem onderstopt. Klaar voor een rustige nacht. Heel leuke strip. (ZS)


Pierre Bailly & Céline Fraipont
‘Stoppeltje 4: Oma Snoep’, Dupuis (Collectie Ukje), 32 blz., €9,50.
****

17 October 2012, 09:44 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina