Strip Turnhout


Recensie

Het pad van Jessica 1: Daddy (Renaud & Dufaux)

Op de gratuite cover van deze Jessica Blandy-spin-off zien we een roodgestifte mond die op een ijslolly zuigt: qua erogeen cliché kan deze binnenkomer weer tellen!

Nu, ouwe vos Dufaux zal zijn streken wel nooit meer afleren en al bij al levert hij hier een scenario af dat niet zou misstaan – als dat nog een referentie mag zijn – in de reguliere Jessica Blandy-reeks. Wel moeten we hier tevreden zijn met 2 stroken per pagina en een heel aantal totaalbeelden om te verdoezelen dat het verhaal toch niet écht heel veel om het lijf heeft. Waarschijnlijk zal er wel een reden zijn om Blandy na 3 jaar terug vanonder het stof te halen. Wij gokken erop dat de andere reeks van dit duo ‘Venus H.’ niet zo’n commerciële hoogvlieger is, al steekt die er ons inziens qua scenario ver bovenuit.

Blandy is met deze reeks aan haar zoveelste leven bezig. Jammer genoeg is het al veel te laat om haar nog in schoonheid te laten sterven…. (MS)


Renaud & Jean Dufaux
‘Het pad van Jessica 1: Daddy’, Dupuis, 56 blz., €5,75.
**

18 October 2012, 18:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina