Strip Turnhout


Recensie

Alleen 4: De rode cairns (Gazzotti & Vehlmann)

Wij herinneren ons nog als de dag van gisteren een Jefi-film, op woensdagmiddag vertoond in een veredelde parochiezaal, afkomstig uit de DDR als mijn geheugen me niet in de steek laat, waarin de kinderen aan de macht kwamen. Geen volwassenen meer te bekennen. Kinderen baas!, om het met Jef Nys te zeggen. Geweldige film, vonden wij, net als de meeste van onze vriendjes, al vraagt een mens zich dertig jaar later wel af hoe het mogelijk was dat Erich Honecker en de zijnen dit hadden laten passeren. De wegen van de DDR waren duister en zelden aangenaam, maar dit filmpje hebben ze dan toch maar gemaakt.

Het basisgegeven van ‘Alleen’ is vergelijkbaar, al is het spannender. Ook hier staan de kinderen er plots alleen voor, want de volwassenen zijn verdwenen. Spoorloos. Ook in dit vierde deel houdt ‘Alleen’ de vaart erin, met opnieuw prachtig tekenwerk van Bruno Gazzotti (wanneer maakt hij eindelijk nog eens een ‘Soda’-album?). Een ouderwets degelijke toegankelijke strip voor een (vrij) jong publiek. (TH)


Gazzotti & Vehlmann
‘Alleen 4: De rode cairns’, Dupuis, 48 blz., €5,25.
***

18 October 2012, 16:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina