Strip Turnhout


Recensie

Lady S. 7: Een lange seconde (Van Hamme & Aymond)

Jean Van Hamme geldt als de meest succesrijke Belgische stripscenarist van de laatste dertig jaar. Hij schreef topreeksen als Thorgal, XIII en Largo Winch, en heeft daarmee bewezen een goed verteld, spannend en coherent verhaal voor een breed publiek te kunnen vertellen. Zelfs zijn mindere reeksen drijven nog altijd op zijn vakmanschap.

Wat Van Hamme ook geleerd heeft, is niet teveel kruit in één keer te verschieten. Zijn verhaallijnen spreidt hij meestal over verschillende albums, wat het leescomfort (het verhaal krijgt ruimte) doorgaans ten goede komt. Zelfs in de thriller ‘Lady S.’, een van zijn minst geslaagde reeksen, slaagt hij er in het spannend te houden.  Het levert albums op die je als de strippendant van de ooit erg populaire SAS-thrillers van Gérard de Villiers kunt zien. Aangename lectuur voor wie zich niet stoort aan dialogen als “Russissche maffia of niet, hier zul je voor boeten, snol.” (TH)


Jean Van Hamme en Philippe Aymond
‘Lady S. 7: Een lange seconde’,
Dupuis, 48 blz., €6,50. 
***

29 October 2012, 09:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina