Strip Turnhout


Recensie

Eerlijke lui, deel 1 (Durieux & Gibrat)

Op zijn 53ste verjaardag wordt Philippe ijskoud ontslagen en zonder vergoeding bij het grof huisvuil gezet. Hoewel hij vrij goed voorzien is van familie en vrienden, raakt hij toch in de problemen: drank, uit huis gezet, eenzaam. Pas als zijn ongehuwde dochter hem komt vertellen dat hij weldra de kans krijgt om een betere opa te worden dan hij een vader is geweest, pakt hij zichzelf bij de bretels en krabbelt overeind.

Mooi verhaal, aandoenlijk getekend en gekleurd, en met dialogen die de lezer erg zullen verheugen. De personages dienen mekaar voortdurend op snedige en humoristische wijze van repliek. En die Tsjetsjeense zwartwerker die geen verstaanbaar woord kan uitbrengen is ook leuk. Als Philippe, na een gesimuleerde val, door een ambulance van de werf wordt afgevoerd en de baas vraagt waar hij uithangt, antwoordt de man kernachtig en handenwapperend ‘Flip WIUUU! WIUUU!’.

Een tragikomedie van zuiver en hoog gehalte, kortom. (IV)


Durieux/Gibrat
‘Eerlijke lui, deel 1’,
Dupuis, 64 blz., €14,95.
****

11 October 2012, 15:01 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina