Strip Turnhout


Recensie

Alleen 6: De 4,5de dimensie (Gazzotti & Vehlmann)

Lezers, en striplezers in het bijzonder, willen steeds meer van hetzelfde. Al te vaak worden de stripwinkels daarom overstelpt met klonen van klonen van populaire fantasystrips, spionagestrips die flauwe afkooksels blijken van veelgelezen succesreeksen, of iets te lang doorgekookte bouillon van klassiekers die zich al bewezen hebben. Een strip als Alleen, waarbij een groepje kinderen zich plots alleen in een verlaten stad bevindt, is daarom een verademing. De bedenkers (tekenaar Gazzotti kent u misschien van Soda) maken nadrukkelijk een strip voor opgroeiende kinderen en proberen ook op een heel originele maar toch toegankelijke wijze een geheel eigen universum tot leven te wekken – en daar slagen ze in. De ontknoping van het vorige vijfde deel was verrassend en erg origineel, in dit zesde deel wordt een eerste aanzet tot een vervolg gegeven. De kleine wereld van de kinderen blijkt verrassend veel op die van de volwassenen te gelijken. (TH)


Gazzotti & Vehlmann
‘Alleen 6: De 4,5de dimensie’,
Dupuis, 48 blz., €6,50.
****

25 October 2012, 12:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina