Strip Turnhout


Recensie

Alleen 6: De 4,5de dimensie (Gazzotti & Vehlmann)

Lezers, en striplezers in het bijzonder, willen steeds meer van hetzelfde. Al te vaak worden de stripwinkels daarom overstelpt met klonen van klonen van populaire fantasystrips, spionagestrips die flauwe afkooksels blijken van veelgelezen succesreeksen, of iets te lang doorgekookte bouillon van klassiekers die zich al bewezen hebben. Een strip als Alleen, waarbij een groepje kinderen zich plots alleen in een verlaten stad bevindt, is daarom een verademing. De bedenkers (tekenaar Gazzotti kent u misschien van Soda) maken nadrukkelijk een strip voor opgroeiende kinderen en proberen ook op een heel originele maar toch toegankelijke wijze een geheel eigen universum tot leven te wekken – en daar slagen ze in. De ontknoping van het vorige vijfde deel was verrassend en erg origineel, in dit zesde deel wordt een eerste aanzet tot een vervolg gegeven. De kleine wereld van de kinderen blijkt verrassend veel op die van de volwassenen te gelijken. (TH)


Gazzotti & Vehlmann
‘Alleen 6: De 4,5de dimensie’,
Dupuis, 48 blz., €6,50.
****

25 October 2012, 12:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina