Strip Turnhout


Recensie

S.O.S. Geluk (Griffo & Van Hamme)

Met de gebundelde uitgave van de trilogie ‘S.O.S. Geluk’ keren we terug naar het begin van de jaren ’80. Zowel Griffo als Jean Van Hamme waren beide nog geen grote namen in de stripwereld. Oorspronkelijk schreef Van Hamme de kortverhalen uit de twee eerste delen als scenario voor een tv-serie. Wantoestanden bij de overheid werden in harde satire uitvergroot en aan de kaak gesteld. Voor de latere publicatie in de collectie Vrije Vlucht voegden de auteurs een derde en afsluitend deel toe, dat alle verhaallijnen liet samenkomen.

‘S.O.S. Geluk’ is een voorbeeld van onversneden maatschappijkritiek die nog altijd pijnlijk actueel is. De felle, geëngageerde toon van de auteurs mag dan al wat oubollig aandoen, de strip blijft zeker en vast overeind. Met de huidige hausse aan integrale bundelingen van reeksen is deze ‘S.O.S. Geluk’ één van de meest logische keuzes, wegens al jaren uitverkocht. De grote naamsbekendheid van scenarist en tekenaar zal heel wat lezers verleiden tot een hernieuwde kennismaking met deze klassieker uit de ‘Vrije Vlucht’-collectie. (MB)


Griffo & Jean Van Hamme
‘S.O.S. Geluk’,
Dupuis/Vrije Vlucht, 192 blz., €34,95. 
****

24 October 2012, 16:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina