Strip Turnhout


Recensie

Mooie navels 5: Een duivels duo (Delaf & Dubuc)

Alweer het vijfde deel van ‘Mooie navels’, de pubermeisjesstrip van het Canadese echtpaar Delaf & Dubuc. Hij ziet er wat vreemd uit, deze gagstrip waarin de personages spaghetti-armen hebben, en erg lang en smal zijn. Maar die wat eigenaardige vorm blijkt bijzonder geschikt voor deze nog steeds even inventieve als verrassende reeks. Je kan elke pagina als een aparte grap lezen, maar ondertussen dendert het verhaal gewoon verder. Alle stereotypen van het genre halen de makers uit de kast, maar ze doen er steeds iets moois en onverwachts mee. Zelfs de personages veranderen gaandeweg, naarmate ze ouder en rijper worden. Mooie navels is en blijft een van de interessantste strips die er momenteel van bij uitgeverij Dupuis komen. (TH)


Delaf & Dubuc
‘Mooie navels 5: Een duivels duo’,
Dupuis, 50 blz., €5,95.
***

30 October 2012, 15:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina