Strip Turnhout


Recensie

Michel Vaillant 1: De grote match (Graton)

Hoe zou het eigenlijk gaan met Michel Vaillant? In 2007, het jaar dat de reeks over de racepiloot zijn vijftigste verjaardag vierde, verscheen het laatste nieuwe album in de reeks. Sindsdien begon de serie (in het Frans) wel in een integrale te verschijnen, maar nieuwe albums kwamen er niet. De strip (met een aangepaste grafiek) wordt eind 2012 opnieuw gelanceerd, en in afwachting daarvan werden de oude albums in een heel mooi nieuw, gekartonneerd jasje op de markt gebracht.

‘De grote match’ en het mooie ‘De gemaskerde racer’ bijten zoals het hoort de spits af. Of veel jongere lezers deze strip uit de hoogdagen van het weekblad Kuifje nog zullen smaken, durven we niet zeggen. Onze perceptie is zozeer door nostalgie gekleurd, dat het een objectief oordeel in de weg staat. Maar af en toe is nostalgie een heel fijn gevoel om er op ongeremde wijze aan toe te geven. (TH)


Jean Graton
‘Michel Vaillant 1: De grote match’,
Graton/Dupuis, 64 blz., €11,95.
***

30 October 2012, 16:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina