Strip Turnhout


Recensie

Dan maak je maar zin (Stok)

Tranches de vie, noemen de Fransen het. Met een beetje geluk zou je het een getekend antwoord kunnen noemen op wat in de tijd van Simon Carmiggelt met een akelig woord ‘cursiefjes’ werd genoemd. Kleine stukjes uit het dagelijks leven zijn het, maar dan in stripvorm. De Groningse Barbara Stok verstript al jaren haar eigen belevenissen, zonder daarbij aan minder fraaie kanten van haar eigen karakter voorbij te gaan. Dan weer levert het vrolijke verhaaltjes op, dan weer triest. Maar altijd met de nodige zelfspot.

‘Dan maak je maar zin’ is het vijfde boek van Stok dat bij de literaire uitgever Nijgh & Van Ditmar verschijnt, en is wat ernstiger van toon dan de voorgangers. Het boek begint met de dood van Stoks schoonbroer, en besteedt ook aandacht aan haar zoektocht naar een zin voor het leven. Helemaal geraakt ze er niet uit, maar het levert toch een paar erg mooie stripjes op, gediend met de eenvoudige maar heldere tekenstijl van Stok, die blijft doen waar ze al jaren goed in is: growing old in public. (MG)


Barbara Stok
‘Dan maak je maar zin’, Nijgh & Van Ditmar, 128 blz., €14,90.
***

18 October 2012, 09:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina