Strip Turnhout


Recensie

Op zoek naar de verloren tijd. Een liefde van Swann, deel 1 (Proust & Heuet)

In boekenbijlages en literaire katernen worden de stripbewerkingen die Stéphane Heuet maakt van ‘Op zoek naar de verloren tijd’ van Marcel Proust elke keer opnieuw vrij stevig de hoogte in geprezen. In Frankrijk gingen er van de verschenen delen zelfs al 200.000 exemplaren over de toonbank. De enige reden die wij voor dat succes bij kritiek en publiek kunnen verzinnen is dat dit vooral ligt aan het feit dat het om Proust gaat. Literatuur, dames en heren! Een groot schrijver, die Proust, dús ongetwijfeld ook een goeie strip. Daarbij wordt vergeten dat een strip ook een grafische kant heeft. En tja… Dan komt de bewerking van Heuet toch wel heel pover voor de dag. De tekeningen zijn al geen hoogvliegers, het merendeel van de bladspiegels doet bovendien zelfs pijn aan de ogen. Conclusie: het zal allemaal wel, maar geef mijn portie maar aan Fikkie. (TH)

Marcel Proust/Stéphane Heuet,
‘Op zoek naar de verloren tijd. Een liefde van Swann, deel 1’, Atlas, 48 blz., € ???.
*

11 October 2012, 15:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina