Strip Turnhout


Recensie

Op zoek naar de verloren tijd. Een liefde van Swann, deel 1 (Proust & Heuet)

In boekenbijlages en literaire katernen worden de stripbewerkingen die Stéphane Heuet maakt van ‘Op zoek naar de verloren tijd’ van Marcel Proust elke keer opnieuw vrij stevig de hoogte in geprezen. In Frankrijk gingen er van de verschenen delen zelfs al 200.000 exemplaren over de toonbank. De enige reden die wij voor dat succes bij kritiek en publiek kunnen verzinnen is dat dit vooral ligt aan het feit dat het om Proust gaat. Literatuur, dames en heren! Een groot schrijver, die Proust, dús ongetwijfeld ook een goeie strip. Daarbij wordt vergeten dat een strip ook een grafische kant heeft. En tja… Dan komt de bewerking van Heuet toch wel heel pover voor de dag. De tekeningen zijn al geen hoogvliegers, het merendeel van de bladspiegels doet bovendien zelfs pijn aan de ogen. Conclusie: het zal allemaal wel, maar geef mijn portie maar aan Fikkie. (TH)

Marcel Proust/Stéphane Heuet,
‘Op zoek naar de verloren tijd. Een liefde van Swann, deel 1’, Atlas, 48 blz., € ???.
*

11 October 2012, 15:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina