Strip Turnhout


Recensie

De vakanties van de Kleine Nicolaas (Goscinny-Sempé)

Goscinny mag dan vooral bekend zijn als de geniale scenarist van Asterix en Lucky Luke, in Frankrijk geniet hij minstens evenveel aanzien als de schrijver van ‘Le Petit Nicolas’, een reeks verhaaltjes verteld vanuit kinderstandpunt. Gosciny liet zich hiervoor bijstaan door de geniale illustrator en cartoonist Sempé. Toen in 2004 in Frankrijk een vuistdikke verzameling niet eerder in boekvorm gebundelde stukjes verscheen, stond die in geen tijd bovenaan de bestsellerlijsten. En terecht, want Nicolas is vertederend, grappig en erg herkenbaar. Bij ons worden ze veelvuldig in het onderwijs gebruikt. De Kleine Nicolas blikt vol verwondering de wereld in, haalt kattekwaad uit, en levert uitvoerig commentaar op de hebbelijkheden en onhebbelijkheden van zijn ouders. ‘Kleine Nicolas’ is superieur amusement van de meest ontwapenende soort. Deze ‘De vakanties van de Kleine Nicolas’ is de tweede bundel die verscheen in een reeks van vijf uit het Frans vertaalde boeken over de ‘Kleine Nicolas’. De oorspronkelijke reeks dateert uit de jaren zestig. (TH)


Goscinny-Sempé,
‘De vakanties van de Kleine Nicolas’, Atlas, 150 blz, 15 €.

11 October 2012, 14:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina