Strip Turnhout


Recensie

De vakanties van de Kleine Nicolaas (Goscinny-Sempé)

Goscinny mag dan vooral bekend zijn als de geniale scenarist van Asterix en Lucky Luke, in Frankrijk geniet hij minstens evenveel aanzien als de schrijver van ‘Le Petit Nicolas’, een reeks verhaaltjes verteld vanuit kinderstandpunt. Gosciny liet zich hiervoor bijstaan door de geniale illustrator en cartoonist Sempé. Toen in 2004 in Frankrijk een vuistdikke verzameling niet eerder in boekvorm gebundelde stukjes verscheen, stond die in geen tijd bovenaan de bestsellerlijsten. En terecht, want Nicolas is vertederend, grappig en erg herkenbaar. Bij ons worden ze veelvuldig in het onderwijs gebruikt. De Kleine Nicolas blikt vol verwondering de wereld in, haalt kattekwaad uit, en levert uitvoerig commentaar op de hebbelijkheden en onhebbelijkheden van zijn ouders. ‘Kleine Nicolas’ is superieur amusement van de meest ontwapenende soort. Deze ‘De vakanties van de Kleine Nicolas’ is de tweede bundel die verscheen in een reeks van vijf uit het Frans vertaalde boeken over de ‘Kleine Nicolas’. De oorspronkelijke reeks dateert uit de jaren zestig. (TH)


Goscinny-Sempé,
‘De vakanties van de Kleine Nicolas’, Atlas, 150 blz, 15 €.

11 October 2012, 14:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina