Strip Turnhout


Recensie

Wachten op een eiland (Legendre)

Vrolijke verhalen zijn het niet die Marc Legendre vertelt in ‘Finisterre’, ‘Verder’ en in dit ‘Wachten op een eiland’. Het heet dan volgens de achterflap van dit boek ook “een trilogie over zinloosheid”. In dit afsluitende deel volgen we Adan Diss, die al dertig jaar zit te wachten op San Borondón, een eiland dat eens in de zoveel jaar aan de einder verschijnt. Adan Diss leeft in de overtuiging dat zijn levensvervulling op dat eiland ligt, en zit al jaren op het strand te wachten tot het eiland verschijnt, om op dat moment meteen de oversteek te kunnen maken.

‘Wachten op een eiland’ (de vergelijking met ‘Wachten op Godot’ ligt zo voor de hand dat we ze niet gaan maken) is wellicht het toegankelijkste deel van de trilogie. Legendre blijkt het evenwicht tussen beeld en tekst steeds beter onder de knie te hebben, en het boek heeft zowaar een erg tastbare plot, met een echte ontknoping. Een boek dat niet zou misstaan in de collectie KSTR van Casterman Frankrijk, om maar iets te zeggen. (MG)


Marc Legendre
‘Wachten op een eiland’, Atlas, geen paginering, €19,90.
***

18 October 2012, 17:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina