Strip Turnhout


Recensie

Wachten op een eiland (Legendre)

Vrolijke verhalen zijn het niet die Marc Legendre vertelt in ‘Finisterre’, ‘Verder’ en in dit ‘Wachten op een eiland’. Het heet dan volgens de achterflap van dit boek ook “een trilogie over zinloosheid”. In dit afsluitende deel volgen we Adan Diss, die al dertig jaar zit te wachten op San Borondón, een eiland dat eens in de zoveel jaar aan de einder verschijnt. Adan Diss leeft in de overtuiging dat zijn levensvervulling op dat eiland ligt, en zit al jaren op het strand te wachten tot het eiland verschijnt, om op dat moment meteen de oversteek te kunnen maken.

‘Wachten op een eiland’ (de vergelijking met ‘Wachten op Godot’ ligt zo voor de hand dat we ze niet gaan maken) is wellicht het toegankelijkste deel van de trilogie. Legendre blijkt het evenwicht tussen beeld en tekst steeds beter onder de knie te hebben, en het boek heeft zowaar een erg tastbare plot, met een echte ontknoping. Een boek dat niet zou misstaan in de collectie KSTR van Casterman Frankrijk, om maar iets te zeggen. (MG)


Marc Legendre
‘Wachten op een eiland’, Atlas, geen paginering, €19,90.
***

18 October 2012, 17:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina