Strip Turnhout


Recensie

Watching The Watchmen (Gibbons, Kidd & Essl)

http://forbiddenplanet.co.uk/blog/wp-content/uploads/2008/10/Watching%20the%20Watchmen%20Previews%20Exclusive%20Hardcover.jpg‘Watchmen’ is een van de beste strips die ooit gemaakt zijn. De Engelse meesterscenarist Alan Moore verzon een ingenieus scenario over een groep superhelden op leeftijd, dat door Dave Gibbons meesterlijk in beeld werd gebracht. De strip verscheen oorspronkelijk in 1986, maar naar aanleiding van de verfilming in 2009 kreeg het boek een tweede leven.

Het boek is  in verschillende edities terug op de markt verschenen. Een Absolute Edition met de tekeningen op groter formaat, maar ook een ‘gewone’ hardcover voor mensen als u en ik. En wie de smaak te pakken heeft, kan ook terecht in het koffietafelboek ‘Watching the Watchmen’, waarin de tekenaar het relaas doet van de totstandkoming van het boek. Fijn, maar het plezier van dit boek zit vooral in het artwork dat Gibbons uit zijn schuif heeft gehaald. Schetsen, tekeningen, afgekeurde covers, briefjes van Alan Moore… Het wordt hier allemaal aan de openbaarheid prijsgegeven. (ZS)


Dave Gibbons, Chip Kidd & Mike Essl
‘Watching The Watchmen’, Titan Books, 274 blz., €39,95. (Engelstalig)
***

18 October 2012, 09:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina