Strip Turnhout


Recensie

Watching The Watchmen (Gibbons, Kidd & Essl)

http://forbiddenplanet.co.uk/blog/wp-content/uploads/2008/10/Watching%20the%20Watchmen%20Previews%20Exclusive%20Hardcover.jpg‘Watchmen’ is een van de beste strips die ooit gemaakt zijn. De Engelse meesterscenarist Alan Moore verzon een ingenieus scenario over een groep superhelden op leeftijd, dat door Dave Gibbons meesterlijk in beeld werd gebracht. De strip verscheen oorspronkelijk in 1986, maar naar aanleiding van de verfilming in 2009 kreeg het boek een tweede leven.

Het boek is  in verschillende edities terug op de markt verschenen. Een Absolute Edition met de tekeningen op groter formaat, maar ook een ‘gewone’ hardcover voor mensen als u en ik. En wie de smaak te pakken heeft, kan ook terecht in het koffietafelboek ‘Watching the Watchmen’, waarin de tekenaar het relaas doet van de totstandkoming van het boek. Fijn, maar het plezier van dit boek zit vooral in het artwork dat Gibbons uit zijn schuif heeft gehaald. Schetsen, tekeningen, afgekeurde covers, briefjes van Alan Moore… Het wordt hier allemaal aan de openbaarheid prijsgegeven. (ZS)


Dave Gibbons, Chip Kidd & Mike Essl
‘Watching The Watchmen’, Titan Books, 274 blz., €39,95. (Engelstalig)
***

18 October 2012, 09:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina