Strip Turnhout


Recensie

Exterminator 17: De trilogie van Ellis (Dionnet & Baranko)

De publicatie van de originele ‘Exterminator 17’ uit de seventies, getekend door Enki Bilal had indertijd heel wat voeten in de aarde  en zorgde voor serieuze wrijvingen tussen Bilal en scenarist Dionnet. Die laatste was ondertussen ook een van de drijvende krachten achter het tijdschrift Métal Hurlant geworden en zette zijn scenariowerk op een laag pitje. Het mag dan ook een klein wonder heten dat Bilal toch nog de covers van deze sequels wilde tekenen. Het binnenwerk is van de hand van nobele onbekende Baranko, die vooral in de actiescènes van deze scifi-thriller jammerlijk tekortschiet. Ook het stuurloze scenario is niet van die aard dat er sterrenstelsels verzet worden en je leest de albums ook belachelijk snel uit. Door de nummering van de albums zet Casterman je bovendien serieus op het verkeerde been. (MS)


Jean-Pierre Dionnet & Igor Baranko
‘Exterminator 17: De trilogie van Ellis’ (deel twee en drie verschenen), Casterman, 64 blz. per deel., €14,95.
**

16 October 2012, 15:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina