Strip Turnhout


Recensie

De ondergang van Amsterdam (Van Driel)

Voor nieuw werk van de Nederlandse tekenaar Guido Van Driel mag je ons altijd wakker maken. Sinds ‘Om mekaar in Dokkum’, één van de beste Nederlandstalige strips die wij ooit gelezen hebben, mag de man ons tot zijn onvoorwaardelijke die hards rekenen. Zijn wij dan onbeleefd als we stellen dat dit boekje niet hetzelfde hoog niveau haalt als zijn meesterwerk? Misschien wel, al kan je van Thomas Mann ook zeggen dat hij wel eens iets minder dan ‘De Toverberg’ heeft geschreven. ‘De Buddenbrooks’ bijvoorbeeld. Toch ook niet slecht.

‘De ondergang van Amsterdam’ is nog altijd een bijzonder mooie grootstadsroman die evenveel vertelt over de stijging van het zeeniveau, over Rembrandt als over eenzaamheid en vriendschap. Van Driel is een zonder meer unieke en krachtige stem in de wereld van de Nederlandstalige strip, ‘De ondergang van Amsterdam’ is daar een zoveelste bewijs van. (MG)


Guido Van Driel,
‘De ondergang van Amsterdam’, Oog & Blik/De Harmonie, 72 blz., € ???.
****

12 October 2012, 14:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina