Strip Turnhout


Recensie

Isaac de Piraat 5: Jacques (Blain)

Liefdesverdriet is van alle tijden. En ook piraten hebben af en toe last van een gebroken hart. In zijn piratenstrip ‘Isaac de Piraat’ voert Christophe Blain, één van die bijzonder productieve Franse tekenaars van de nieuwe generatie, een groep piraten tegen wil en dank op, met een verdwaalde schilder in de hoofdrol.

Met ‘Jacques’ is de reeks al aan haar vijfde deel toe, en ze wordt er alleen maar interessanter op. Vermommingen, vechtpartijen, moord en doodslag, amoureus geduw en getrek, binnensluipende minnaars, ontvoeringen,… Alsof het niets is, kletst Blain ze in zijn verhaal, dat hij met een schijnbaar moeiteloze souplesse vorm geeft. (TH)


Christophe Blain,
‘Isaac de Piraat 5: Jacques’, Oog & Blik, 48 blz., €?????.
****

12 October 2012, 15:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina