Strip Turnhout


Recensie

Gus 1: Nathalie (Blain)

Zoals de grote Johnny Hoes het ons indertijd al leerde: Ook een cowboy heeft wel eens verdriet. Nadat het Franse supertalent Christophe Blain eerder aanviel op de piratenstrip en die met de ook in het Nederlands verschijnende reeks ‘Isaac de piraat’ een heel nieuwe invulling gaf, moet nu ook dat andere klassieke genre binnen de Franse avonturenstrip, de western, er aan geloven. Blueberry kan wel inpakken, lijkt het devies.

In ‘Gus’ doet hij het bij wijlen hilarische verhaal van een trio gewetenloze outlaws die het Wilde Westen onveilig maken. Onfortuinlijk genoeg hebben ze alle drie, en het centrale personage Gus in het bijzonder, één bijzonder zwakke plek: het zijn – excusez le mot – wijvenzotten. En dat levert vooral problemen op, want vrouwen versieren blijkt niet zo gemakkelijk voor cowboys als je zou denken. Terwijl ze zich van hun beste kant laten zien (of dat toch proberen), wordt hun hart herhaaldelijk op genadeloze wijze gebroken. Bijzonder leuke strip. (TH)


Christophe Blain,
‘Gus 1: Nathalie’, Dargaud, 80 blz., € 13,50. (Franstalig)
****

11 October 2012, 15:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina