Strip Turnhout


Recensie

Gus 1: Nathalie (Blain)

Zoals de grote Johnny Hoes het ons indertijd al leerde: Ook een cowboy heeft wel eens verdriet. Nadat het Franse supertalent Christophe Blain eerder aanviel op de piratenstrip en die met de ook in het Nederlands verschijnende reeks ‘Isaac de piraat’ een heel nieuwe invulling gaf, moet nu ook dat andere klassieke genre binnen de Franse avonturenstrip, de western, er aan geloven. Blueberry kan wel inpakken, lijkt het devies.

In ‘Gus’ doet hij het bij wijlen hilarische verhaal van een trio gewetenloze outlaws die het Wilde Westen onveilig maken. Onfortuinlijk genoeg hebben ze alle drie, en het centrale personage Gus in het bijzonder, één bijzonder zwakke plek: het zijn – excusez le mot – wijvenzotten. En dat levert vooral problemen op, want vrouwen versieren blijkt niet zo gemakkelijk voor cowboys als je zou denken. Terwijl ze zich van hun beste kant laten zien (of dat toch proberen), wordt hun hart herhaaldelijk op genadeloze wijze gebroken. Bijzonder leuke strip. (TH)


Christophe Blain,
‘Gus 1: Nathalie’, Dargaud, 80 blz., € 13,50. (Franstalig)
****

11 October 2012, 15:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina