Strip Turnhout


Recensie

Het ware verhaal van de onbekende soldaat & Het gedrocht en de guillotine (Tardi)

Jacques Tardi heeft zich ontpopt tot één van de interessantste stripmakers van Frankrijk, of zeg maar gerust Europa. Eerst met zijn reeks ‘Isabelle Avondrood’, gesitueerd in het Parijs van eind negentiende eeuw, daarna met losse strips over de Eerste Wereldoorlog, bewerkingen van de politieromans van Léo Malet en met tal van samenwerkingen met enkele grote Franse schrijvers als Jean Vautrin of Daniel Pennac.

Oog & Blik bracht twee klassieke verhalen van Tardi, die al meer dan 25 jaar niet meer in het Nederlands beschikbaar waren, in een voorbeeldige heruitgave op de markt. In deze twee verhalen zijn alle thema’s die het werk van Tardi later wereldberoemd zouden maken al aanwezig: gesjeesde wetenschappers, de meest vreemdsoortige toekomstvisioenen (Jules Verne is nooit ver weg), de loopgravenoorlog, verwarde dichters en verstoorde levens, dinosaurussen,… En dat allemaal uitgevoerd in zondermeer prachtig zwart-wit. (TH)


Tardi,
‘Het ware verhaal van de onbekende soldaat & Het gedrocht en de guillotine’, Oog & Blik, geen paginering, € ???
****

15 October 2012, 10:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina