Strip Turnhout


Recensie

De Maria van plastic (Prudhomme & Rabaté)

Herinnert u zich Don Camillo nog, hoofdfiguur uit de romans van Giovannino Guareschi, in de verfilmingen onsterfelijk gemaakt door Fernandel? Het basisgegeven van ‘De Maria van plastic’ is min of meer hetzelfde, al gaat het hier niet om een pastoor en een communistische burgemeester, maar om een devote gelovige en een rabiate communist die al decennia met mekaar getrouwd zijn. Een plastic Maria-beeldje staat er naast een portret van Lenin. Tot er een mirakel gebeurt, dat de hele familie overhoop zet.

Helemaal in de lijn van het eerdere bij Oog&Blik verschenen ‘Een tweede jeugd’ levert Pascal Rabaté (die het tekenwerk dit keer wel overliet aan David Prudhomme) ook hier weer een licht weemoedige zedenkomedie af die het vooral van het scenario moet hebben, waarbij je een paar keer hardop in de lach schiet. Als hier maar geen Franse film van komt. (TH)


Prudhomme & Rabaté
‘De Maria van plastic’, Oog&Blik/De Bezige Bij, 118 blz., €24,90.
***

18 October 2012, 16:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina