Strip Turnhout


Recensie

Hartenjagen (Hartjes)

Als we op haar dagboekjes mogen afgaan, gaat het goed met Maaike Hartjes. Ze heeft een goede relatie, kan de werkaanbiedingen zelf kiezen, en heeft nog voldoende tijd voor veel sociale contacten. Maar dat was – goed voor haar – ten tijde van de vorige paar bundelingen van haar strips uit Viva en NRC ook al het geval. Dus beginnen de miniatuurtjes over bekijken op tv, niet volwassen willen worden ook al ben je de 30 voorbij, of op stap gaan met vriendinnen wel erg vertrouwd over te komen. De spits vertelde verhalen blijven amusant, maar verrassen doen ze niet meer.

Het damesblad Viva zette na 9 jaar de wekelijkse publicatie van een Hartjes-strip stop. Het was tijd voor iets anders, vond de redactie, en helemaal ongelijk kun je ze dus niet geven. In haar vorig jaar verschenen reisverslag ‘Hong Kong Dagboek’ (met Mark Hendriks, zie  Stripgids 10) bewees Hartjes echter al dat ze tot meer in staat is dan het vertellen van losse anekdotes. Als haar volgende boek weer iets anders wordt dan Hartenjagen is dat dus helemaal geen reden tot treuren. (WLE)


Maaike Hartjes
’Hartenjagen’, Oog&Blik, 96 blz, €9,95.
***

18 October 2012, 17:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina