Strip Turnhout


Recensie

Boerke in Hollywood (de Poortere)

In 2010 maakte Pieter de Poortere een lang verhaal rond Boerke, waarin dit bijzondere personage zowaar de zoon van Adolf Hitler bleek te zijn. De tiende verjaardag van deze tekstloze strip werd gevierd met ‘Boerke in Hollywood’, dat gags van telkens één pagina bevat waarin De Poortere een heel eigen, inventieve interpretatie geeft aan klassieke scènes uit de filmgeschiedenis. Altijd met Boerke of zijn vrouwelijke tegenhanger Hoerke in de hoofdrol. En steeds loopt het uiteraard anders af dan in de oorspronkelijke filmversie, of het nu om ‘Modern Times’, ‘Lady en Zwervertje’, ‘Jaws’ of ‘Taxi Driver’ gaat.

Boerke blijft één van de wonderlijkste karakters uit de Vlaamse strip. Hij is altijd dader en slachtoffer tegelijk, loser en sadist op hetzelfde moment. Hij ondergaat en hij voert uit. Boerke is de spil in een surrealistisch universum waarin andere wetten gelden: de zijne. (TH)


Pieter de Poortere
‘Boerke in Hollywood’,
Oog&Blik/De Bezige Bij, 56 blz., €19,90.
****

30 October 2012, 14:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina