Strip Turnhout


Recensie

Rébétiko (Prudhomme)

De ene Griekse crisis is de andere niet. Terwijl nu vooral de zwakke euro geldt als het oorlogswapen van dienst, moesten de burgers zich eind jaren ‘30 van de vorige eeuw tegen de rechtse dictator Metaxas verzetten met hun Bouzouki, een luitachtig instrument. Behalve voor het schrijven van protestsongs blijkt die ook geschikt om klappen uit te delen.

Tegenstanders van financiële hulp kunnen aan dit boek hun hartje ophalen: de hoofdpersonages zijn werkschuwe muzikanten, wiens revolutionaire agenda vooral in het teken staat van hasj en vrouwen. Prudhomme laat er zich niet toe verleiden om de hele opstand in kaart te brengen. Hij kiest resoluut voor een zwierige rij anekdotes die in de meeste geschiedenisboeken over het hoofd worden gezien, en wonderwel geschikt zijn voor zijn tekeningen vol contrast. (WLE)


David Prudhomme
‘Rébétiko’,
Oog & Blik/De Bezige Bij, 102 blz., €24,90.
***

29 October 2012, 13:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina