Strip Turnhout


Recensie

‘I.R.S. 8. De zwarte oorlog’ (Vrancken-Desberg)

Het valt te vrezen dat de reeks I.R.S. ooit ontstaan is op een redactievergadering bij uitgeverij Le Lombard, waar één of andere daarvoor opgeleide specialist zich liet ontvallen “dat we toch ook iets in de sfeer van Largo Winch moeten doen, iets dat speelt in de wereld van de High Finance.” Dat werd dan I.R.S. Jammer maar helaas: I.R.S. is op vrijwel alle vlakken het minder gelukkige broertje van Largo Winch. De scenario’s zijn degelijk en onderhoudend, maar hebben een hoog van-dik-hout-zaagt-men-planken-gehalte. In ‘De Zwarte Oorlog’, deel acht alweer, wordt het evenwicht in de wereld bedreigd door beursspeculanten, moslimterroristen, industriëlen en andere neringdoeners, allemaal met even perfide bedoelingen, waarbij vanzelfsprekend niet op een dode meer of minder wordt gekeken. Uiteraard wandelt ook nog een wervelende én belaagde Hollywoodschone door het beeld, die niet alleen de aandelen de hoogte in doet schieten. (MG)


Vrancken-Desberg,
‘I.R.S. 8. De zwarte oorlog’, Dupuis, 48 blz., 5,45 €.
*

11 October 2012, 14:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina