Strip Turnhout


Recensie

‘I.R.S. 8. De zwarte oorlog’ (Vrancken-Desberg)

Het valt te vrezen dat de reeks I.R.S. ooit ontstaan is op een redactievergadering bij uitgeverij Le Lombard, waar één of andere daarvoor opgeleide specialist zich liet ontvallen “dat we toch ook iets in de sfeer van Largo Winch moeten doen, iets dat speelt in de wereld van de High Finance.” Dat werd dan I.R.S. Jammer maar helaas: I.R.S. is op vrijwel alle vlakken het minder gelukkige broertje van Largo Winch. De scenario’s zijn degelijk en onderhoudend, maar hebben een hoog van-dik-hout-zaagt-men-planken-gehalte. In ‘De Zwarte Oorlog’, deel acht alweer, wordt het evenwicht in de wereld bedreigd door beursspeculanten, moslimterroristen, industriëlen en andere neringdoeners, allemaal met even perfide bedoelingen, waarbij vanzelfsprekend niet op een dode meer of minder wordt gekeken. Uiteraard wandelt ook nog een wervelende én belaagde Hollywoodschone door het beeld, die niet alleen de aandelen de hoogte in doet schieten. (MG)


Vrancken-Desberg,
‘I.R.S. 8. De zwarte oorlog’, Dupuis, 48 blz., 5,45 €.
*

11 October 2012, 14:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina