Strip Turnhout


Recensie

Rik Ringers 72: De schat van de Marollen (Tibet & Duchateau)

Al meer dan 70 albums lang maken tekenaar Tibet en zijn vaste scenarist A.P. Duchateau met Rik Ringers een op Agatha Christie-leest geschoeide whodunnit, met Rik Ringers als jongere, journalistieke en vrij saaie versie van Hercule Poirot. Waar de politie te kort schiet of het even niet zo goed meer weet, brengt Rik (die onderweg ook het nichtje van de commissaris aan de haak heeft geslagen) licht in de duisternis.

‘De schat van de Marollen’ speelt zich af in Brussel, waar zich een geheimzinnige reeks moorden afspeelt. De uitwerking van het geheel is vrij stereotiep; alleen wanneer Rik Ringers aan zijn eigen stripmuur in onze hoofdstad passeert, spelen de makers een vrij grappig spelletje met de grenzen van het medium strip. Jammer dat dit album ontsierd wordt door enkele fameuze fouten tegen perspectief en verhoudingen. (ZS)


Tibet & A.P. Duchateau,
‘Rik Ringers 72: De schat van de Marollen’, Le Lombard, 48 blz., €
**


11 October 2012, 14:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina