Strip Turnhout


Recensie

Thorgal 29: Het offer (Rosinski & Van Hamme)

In dit verhaal komt een doodzieke Thorgal met zijn zoon Jolan in een tussenwereld terecht en samen gaan ze op zoek naar een remedie tegen de slepende ziekte die Thorgal in haar greep houdt. Tijdens hun haast nostalgische trip komen ze heel wat oude bekenden tegen waardoor je nog meer de indruk krijgt dat je het allemaal al eens eerder en beter gezien hebt in vorige albums. Hoewel Rosinski met zwier het penseel hanteert en de kleuren soms echt van de pagina’s spatten, zijn een aantal tekeningen toch wat aan de summiere kant.

Na dit 29ste album gaf successcenarist Van Hamme de pen door aan Yves Sente, die –hoewel de reeks ‘Thorgal’ zal blijven heten – met een soort van spin-off rond zoon Jolan op de proppen kwam. Sente is niet alleen directeur bij Lombard, hij schreef ook al scenario’s voor ‘Blake en Mortimer’ en voor het tweeluik rond de Graaf van Skarbek (ook met Rosinski).

Thorgal is hiermee officieel met pensioen. We zullen hem missen. Met dit album krijgt hij spijtig genoeg niet de ‘gouden handdruk’ die een held van zijn kaliber verdient. (MS)

Rosinski & Van Hamme,
‘Thorgal 29: Het offer’, Le Lombard, 48 blz., €5,25
***

11 October 2012, 11:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina