Strip Turnhout


Recensie

Dokus de leerling 14: De beste van de klas (Godi & Zidrou)

Jonge lezers van Zonneland kennen hem al lang, deze wat dommige, dikke kluns die door het leven gaat als Dokus de leerling. Zonder enige twijfel de domste jongen van de klas, die het zelfs met spieken bij zijn beste buurvrouw niet haalt. Of de toetsen nu op 10 of 20 gaan, maakt voor Dokus niet zo heel veel uit. Hij haalt toch een nul. Eén ding moet je Dokus wel aangeven: amuseren doet hij zich wel. Vaak ten koste van zijn leraar, meneer Peeters, die Dokus niet zo hoog op heeft. Toegegeven, hij zoekt het zelf. Maar toch.

‘Dokus de leerling’ is een onderhoudende strip voor jonge tieners. Het tekenwerk is niet briljant, maar wel sfeervol. Uiteindelijk doet de strip ons qua sfeer wat denken aan ‘Geniale Olivier’, een strip die indertijd in Robbedoes liep. Al was dat echt wel het slimste jongetje van de klas, en daarmee meteen de absolute tegenpool van Dokus. (ZS)


Godi & Zidrou
‘Dokus de leerling 14: De beste van de klas (maar niet heus)’, Le Lombard, 48 blz., €5,25.
***

18 October 2012, 09:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina