Strip Turnhout


Recensie

De legende van het wisselkind 4: Schaduwranden (Dubois & Fourquemin)

Scenarist Dubois grijnst je vanaf de achterflap van dit album grootvaderlijk toe. Je ziet jezelf al paardje rijden  op zijn knie en aan zijn lippen hangen als hij je weer een verhaaltje vertelt over elfen, feeën en kabouters. En verhalen vertellen… dat kan de man. Zijn sporen verdiende hij onder meer met ‘De grote encyclopedie van het kleine volkje’, een populair-wetenschappelijk naslagwerk over fabelwezens allerhande. Het wisselkind uit de titel werd bij zijn geboorte door de elfen ontvoerd en omgewisseld met ene Scrubby. Die laatste maakt na de dood van zijn (pleeg-)ouders al vier albums de nodige fantastische avonturen mee. Dubois slaagt er telkens in een geloofwaardig actieverhaal op poten te zetten zonder truken van de foor, in dit fantasygenre geen sinecure.

Fourquemin had na leuke reeksen als ‘Outlaw’ en ‘Alban’ al een tijdje niks meer van zich laten horen, maar demarreert hier in een ruk naar de kopgroep  met zijn toegankelijke no-nonsense tekeningen. Meer van dit! (MS)


Pierre Dubois & Xavier Fourquemin
‘De legende van het wisselkind 4: Schaduwranden’,
Le Lombard, 56 blz., €8,95.
****

29 October 2012, 16:44 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina