Strip Turnhout


Recensie

Heroveringen 1: De horde van de levenden (Runberg & Miville-Deschênes)

Een snelle blik op onze stripcollectie leert ons dat de gemiddelde stripmaker zich maar al te graag waagt aan een eigen interpretatie van de geschiedenis. Een ruwe schatting zet de Middeleeuwen met stip op 1 in deze pop poll, op de voet gevolgd door Egypte, Klassieke Oudheid en de Nieuwe Tijd. Een strip rond de Hittieten waren we tot nog toe echter niet tegengekomen. Deze woeste bende maakte het hun buren gedurende een aantal eeuwen (denk tweede millennium voor Christus) regelmatig knap lastig. Het verhaal van Runberg (‘Orbital’, ‘Hammerfall’) is niet altijd simpel om volgen (zo kennen we de man ook), maar biedt meer dan voldoende suspens, actie en blote (Hit)tieten. De Canadees Miville-Deschênes overtuigde ons een aantal jaren geleden al met ‘Millennium’ (de reeks is na het eerste deel niet meer vertaald) en toont hier dat hij een geduchte concurrent is voor een Swolfs (‘Durango’, ‘Legende’) of een Delaby (‘Murena’). Als het scenario nog wat meer schwung krijgt, durven we hopen dat het tweede deel een echte hit(tiet) wordt. (MS)


Sylvain Runberg & François Miville-Deschênes
‘Heroveringen 1: De horde van de levenden’,
Le Lombard, 60 blz., €6,50.
***

25 October 2012, 10:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina