Strip Turnhout


Recensie

Buddy Longway: Seizoenen van een leven (Derib)

De Zwitserse tekenaar Derib leerde de stiel bij Peyo, en brak later zelf door met de strips Buddy Longway en Yakari. De kinderstrip Yakari verschijnt nog steeds (maar niet meer in het Nederlands), en de soms behoorlijk poëtische westernstrip Buddy Longway kende een paar jaar geleden een onherroepelijk einde met de dood van het hoofdpersonage. Of Derib daar spijt van heeft, weten we niet. Feit is wel dat hij met ‘Seizoenen van een leven’ een soort vervolg op de strip heeft getekend. Het boek bevat losse, geschilderde prenten van de belangrijkste personages uit de strip, die hij met een flashback door de dochter uit de reeks, Kathleen, aan mekaar probeert te breien. Er zitten best mooie tekeningen tussen, maar het geheel is van een treurig stemmende meligheid, zoals wij die in lang niet meer onder ogen hadden gekregen. (TH)


Derib
Buddy Longway: Seizoenen van een leven

Le Lombard, 48 blz., €6,50.
*

25 October 2012, 12:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina