Strip Turnhout


Recensie

Buddy Longway: Seizoenen van een leven (Derib)

De Zwitserse tekenaar Derib leerde de stiel bij Peyo, en brak later zelf door met de strips Buddy Longway en Yakari. De kinderstrip Yakari verschijnt nog steeds (maar niet meer in het Nederlands), en de soms behoorlijk poëtische westernstrip Buddy Longway kende een paar jaar geleden een onherroepelijk einde met de dood van het hoofdpersonage. Of Derib daar spijt van heeft, weten we niet. Feit is wel dat hij met ‘Seizoenen van een leven’ een soort vervolg op de strip heeft getekend. Het boek bevat losse, geschilderde prenten van de belangrijkste personages uit de strip, die hij met een flashback door de dochter uit de reeks, Kathleen, aan mekaar probeert te breien. Er zitten best mooie tekeningen tussen, maar het geheel is van een treurig stemmende meligheid, zoals wij die in lang niet meer onder ogen hadden gekregen. (TH)


Derib
Buddy Longway: Seizoenen van een leven

Le Lombard, 48 blz., €6,50.
*

25 October 2012, 12:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina