Strip Turnhout


Recensie

Noach 1: Wegens de slechtheid van de mensen (Henrichon, Aronofsky, Handel)

Kan er een goed stripverhaal komen uit een ‘kladversie’ voor een film? Blijkbaar wel. Het eerste deel van de tetralogie ‘Noach’, ‘Wegens de slechtheid van de mensen’, is het uitgebreide storyboard voor een volgende film van Darren Aronofsky (‘Black Swan’, ‘Requiem for a Dream’). Een erg knap werkstuk.

Het is vooral het postapocalyptisch decor en het charisma van de hoofdpersoon die het klassiek verhaal van Noach, zijn ark en de zondvloed origineel maken. Dit eerste album laat de lezer kennismaken met Noach en zijn visioenen over stortregens die de wereld zullen verwoesten. Niko Henrichon (‘Pride of Bagdad’, bekroond met de IGN Award 2006) gaat zeer spaarzaam om met woorden, hij kiest ze zorgvuldig uit. Het verhaal leest mede daardoor erg vlot. Er gewoon even snel door bladeren is echter niet aan de orde, want dan krijg je het gevoel dat het hele verhaal uit chaotische gevechtsscènes bestaat. Pas wanneer je het echt begint te lezen, krijg je een uitgewerkt verhaal te zien met oog voor detail. (SC)


Niko Henrichon, Darren Aronofsky en Ari Handel
‘Noach 1: Wegens de slechtheid van de mensen’,
Le Lombard, 67 blz., €6,95(softcover)/€11,65(hardcover).
(recensie op basis van de Franstalige versie)
****

24 October 2012, 15:23 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina