Strip Turnhout


Recensie

Rosco de Roode 3: Loedersap (Marco)

Marco lijkt op het eerste gezicht de zoveelste adept van de Sfar- en Trondheimschool (we herkennen hier wel enkele ‘Donjon’- en ‘Kleine Vampier’-klonen), maar levert hier echt wel een heel leuk, pretentieloos piratenverhaaltje af. Als de vrijbuiter Rosco de Roode nog eens terechtkomt in het weeshuis waar hij zelf zijn jeugd doorgebracht heeft, blijkt dat er heel wat kostgangertjes ontvoerd zijn. Dit kan onze piraat met een hart van peperkoek (én pilipili) uiteraard niet laten gebeuren. Veel verrassingen levert het scenario niet op, maar het tempo ligt zo onwaarschijnlijk hoog dat je geen seconde de kans krijgt om je aandacht te laten verslappen. Na een tijdje ging het Bargoens MSN-taaltje mij wel serieus op de zenuwen werken, maar voor de jongere lezers zal dit de lees- en herkenbaarheid alleen maar verhogen, vermoeden we.(MS)


Jean-Louis Marco,
‘Rosco de Roode 3: Loedersap’, Silvester, 48 blz., € 7,50.
***

11 October 2012, 15:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina